Založ si blog

Jednoduchší začiatok je s ready made spoločnosťou

Najväčšia výhoda kúpi zahraničnej ready made firmy alebo slovenskej ready made s.r.o. v porovnaní so založením s.r.o. na klúč je rýchlosť, ako môžete nadobudnúť firmu.  Vďaka kúpe Ready made s.r.o. sa viete vyhnúť časovo a administratívne náročnému založeniu spoločnosti a začať podnikať v podstate ihneď.

Ready Made s.r.o. Nová spoločnosť
Za najväčší benefit môžeme označiť to, že za ready made spoločnosť je možné konať ihneď. Vymenovanie nového konateľa / člena predstavenstva spoločnosti je totiž účinné ihneď, následný zápis tejto zmeny do obchodného registra má vo väčšine krajín iba deklaratórny účinok (potvrdzuje existujúcu skutočnosť).

Jednoduchšie vysvetlené – ak sa podnikateľ v utorok rozhodne zaobstarať si firmu na kľúč, môže v stredu za spoločnosť konať, podpisovať zmluvy a pod.

Príprava všetkých potrebných dokumentov k založeniu spoločnosti k samotnému zápisu do obchodného registra pritom môže trvať niekoľko týždňov. Tento čas sa vyvíja podľa toho, ako rýchlo zvládnu zhromaždiť a spracovať potrebnú dokumentáciu.
a novú spoločnosť je možné konať až potom čo ju okresný úrad zapíše..

Ready Made s.r.o. sú vhodné pre podnikateľov, keď :

– potrebuje vyriešiť financovanie napr. developerského projektu a finančná inštitúciamá podmienku, že dlžník musí byť bez obchodnej histórie.

– špecifický biznis, kde je potrebné reagovať na vývoj trhu a podnikateľ potrebuje mať k dispozícií ihneď „čistú“ spoločnosť, aby mohla uspieť.

– chce sa sa zúčastniť dražby, verejného obstarávania, výberové konanie či iná udalost, ktorá je časovo obmedzená a hrozí, že dôjde k nej skôr, ako sa podarí založiť novú firmu pre tento účel.

 

Za zmienku stojí, že firmy na kľúč sú populárne aj v krajinách, kde je rýchlosť založenia firmy výrazne lepšia ako na Slovensku.- príkladom môžeme poukázať napr. na  Veľkú Britániu alebo aj. offshore krajiny.

Jedným z vážnych dôvodov prečo kúpiť ready made s.r.o. môže byť skutočnosť, že pri registrácii novej firmy môže dôjsť ľahko k situácii, keď vinou chybnej alebo neúplné dokumentácie obchodný register zápis spoločnosti zamietne, čo môže zapríčiniť oneskorenie, ohrozenie prípadne k úplnemu zmareniu podnikateľského zámeru.

Preto pri kúpe ready made s.r.o. táto nevýhoda odpadáva.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 311868x
Priemerná čítanosť článkov: 3465x

Autor blogu