Založ si blog

Kto kupuje ready made spoločnosti ?

Stále viac začínajúcich podnikateľov, si uvedomuje že začiatky podnikania bývajú kvôli legislatíve, neochote úradníkov, byrokracií zdĺhavé a komplikované.

V tomto článku Vám priblížime, kto si kupuje najčastejšie ready made spoločnosť.

 

Potenciálnych záujemcov o ready made s.r.o. by sme mohli rozdeliť do troch základných skupín.

 

  1. Najpočetnejšia skupina sú živnostníci, práve títo živnostníci sa rozhodli rozšíriť svoje podnikanie a previesť ho na právnický subjekt z rôznych dôvodov (ručenie len majetkov spoločnosti, vyššie náklady do účtovníctva a pod.) veľká výhoda je rýchle nadobudnutie ready made s.r.o.

 

  1. Skupina sú začínajúci podnikatelia, ktorí sa nevyznajú v aktuálnom obchodnom zákonníku a z časových dôvodov potrebujú právnu pomoc odborníkov pri kúpe hotovej firmy.

 

  1. Skupina uzatvárajú spoločnosti, ktoré sa zaoberajú podnikaním v stavebníctve, prípadne developeri, ktorí potrebujú pre nový projekt novú spoločnosť.

 

V súčasnosti je najväčší záujem o spoločnosť s ručením obmedzeným. V Slovenskej republike môžete kúpiť ready made s.r.o. už od 1900€.
Dôvody pre kúpu ready made s.r.o.  sú predovšetkým – relatívne nízka cena a personálne náklady oproti iným právnym formám.

Na čo si dať pozor pri výbere dodávateľa ready-made spoločnosti

Pripravené ready made firmy dnes v Slovenskej republike ponúka niekoľko desiatok malých a pár veľkých renomovaných predajcov. Tí väčší predajcovia ready made firiem majú tú výhodu, že ich služby sú preverené dobou svojej existencie a desiatkami spokojných zákazníkov, ktorí sú v tomto prípade najlepším odporúčaním. Sú firmy ktoré ponúkajú aj predaj sro s históriou ale aj bez histórie.

Dôležité je si uvedomiť, že kupujete firmu, za ktorú preberáte zodpovednosť, čiže aj dlhy. Dôležité je tiež dať pozor na právnu podporu. Znak serióznosti je ak ma spoločnosť na svojich web stránkach uvedené kontaktné respektíve klientske centrum. Osobné stretnutie Vám umožní sa presvedčiť o kvalite spoločnosti a ich dodaných služieb.

Taktiež preberací protokol a zmluvná garancia bezdlžnosti je znak kvalitnej služby. Ak je je pravidelne aktualizovaná ponuka a zoznam sro na predaj  je to tiež znak serióznosti.

Spoločnosť Eprenur s.r.o. Vám ponúka 100% garanciu bezdlžnosti, taktiež aj možnosť spätného odkúpenia vašej s.r.o.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 314690x
Priemerná čítanosť článkov: 3497x

Autor blogu