Jednoduchší začiatok je s ready made spoločnosťou

29. októbra 2018, etuls, Ready made firmy

Najväčšia výhoda kúpi zahraničnej ready made firmy alebo slovenskej ready made s.r.o. v porovnaní so založením s.r.o. na klúč je rýchlosť, ako môžete nadobudnúť firmu.  Vďaka kúpe Ready made s.r.o. sa viete vyhnúť časovo a administratívne náročnému založeniu spoločnosti a začať podnikať v podstate ihneď.

Ready Made s.r.o. Nová spoločnosť
Za najväčší benefit môžeme označiť to, že za ready made spoločnosť je možné konať ihneď. Vymenovanie nového konateľa / člena predstavenstva spoločnosti je totiž účinné ihneď, následný zápis tejto zmeny do obchodného registra má vo väčšine krajín iba deklaratórny účinok (potvrdzuje existujúcu skutočnosť).

Jednoduchšie vysvetlené – ak sa podnikateľ v utorok rozhodne zaobstarať si firmu na kľúč, môže v stredu za spoločnosť konať, podpisovať zmluvy a pod.

Príprava všetkých potrebných dokumentov k založeniu spoločnosti k samotnému zápisu do obchodného registra pritom môže trvať niekoľko týždňov. Tento čas sa vyvíja podľa toho, ako rýchlo zvládnu zhromaždiť a spracovať potrebnú dokumentáciu.
a novú spoločnosť je možné konať až potom čo ju okresný úrad zapíše..

Ready Made s.r.o. sú vhodné pre podnikateľov, keď :

– potrebuje vyriešiť financovanie napr. developerského projektu a finančná inštitúciamá podmienku, že dlžník musí byť bez obchodnej histórie.

– špecifický biznis, kde je potrebné reagovať na vývoj trhu a podnikateľ potrebuje mať k dispozícií ihneď „čistú“ spoločnosť, aby mohla uspieť.

– chce sa sa zúčastniť dražby, verejného obstarávania, výberové konanie či iná udalost, ktorá je časovo obmedzená a hrozí, že dôjde k nej skôr, ako sa podarí založiť novú firmu pre tento účel.

 

Za zmienku stojí, že firmy na kľúč sú populárne aj v krajinách, kde je rýchlosť založenia firmy výrazne lepšia ako na Slovensku.- príkladom môžeme poukázať napr. na  Veľkú Britániu alebo aj. offshore krajiny.

Jedným z vážnych dôvodov prečo kúpiť ready made s.r.o. môže byť skutočnosť, že pri registrácii novej firmy môže dôjsť ľahko k situácii, keď vinou chybnej alebo neúplné dokumentácie obchodný register zápis spoločnosti zamietne, čo môže zapríčiniť oneskorenie, ohrozenie prípadne k úplnemu zmareniu podnikateľského zámeru.

Preto pri kúpe ready made s.r.o. táto nevýhoda odpadáva.