Chcete predať firmu?

7. novembra 2018, etuls, Predaj firem Ready made firmy

Boli ste nútení ukončiť podnikanie a ostala Vám zdravá a bez dlhov firma respektíve spoločnosť s ručením obmedzením? Vaša firma ma hodnotu, aj keď už funguje. Hodnotu firmy ovplyvňuje veľa faktorov ako napr. aj to, či je sro platca DPH, vek firmy, obrat firmy, zisky, zamestnanci, hnuteľný aj nehnuteľný majetok, remeselné a viazané živnosti a pod.

Dve najčastejšie možnosti ako sa firmy zbaviť a je likvidácia s.r.o. alebo odpredaj s.r.o.

Likvidácia s.r.o. je časovo aj finančne náročný proces, pri odpredaji s.r.o. môžete ešte na svojej firme aj zarobiť

Predaj s.r.o. môže byť celkom rýchly a bezpečný proces, ak sa správne nastaví cena, cenu ovplyvňujú vyššie uvedené faktory.

Z našich skúsenosti vieme že najväčší dopyt po firmách ktoré :

Ak má firma obraty môžeme sa baviť o predaj sro s históriou, po tejto s.r.o. je určitý záujem ľudí, firma sa kupuje za účelom čerpania úveru, nakoľko ma obraty a je ekonomicky aktívna.

TIP pre Vás.

Preverte si budúceho majiteľa vašej novej s.r.o. Pýtate sa prečo, aj keď nebudete už konateľom ani spoločníkom ? Odpoveď je jednoduchá. Aby vaša spoločnosť nebola zatiahnutá karuselových podvodoch s DPH. Nikto nechce ma zbytočné stretnutia s „políciou a vyšetrovateľmi“.

Predať svoju s.r.o. sám alebo pomocou sprostredkovateľa predaja s.r.o. ?

Predať svoju s.r.o. môžete aj sami, ale je to dlhodobí proces, môžete začať tým že umiestnite inzeráty ohľadom predaja svojej s.r.o. kde uvediete podrobnosti o firmy, ako vek firmy, dlhy, obraty, počet zamestnancov, status platcu DPH a podobne. Inzerát môžete umiestniť na webstránky ako www.bazos.sk , www.bazar.sk a podobne. Ak nájdete vhodného kandidáta odporúčame Vám celý proces prevodu obchodného podielu zverte do rúk advokátskej spoločnosti.

TIP č.2 je zverte celý proces predaja (vrátane toho že sprostredkovateľ nájde vhodného kupcu) firma ktoré sa zaoberá sprostredkovaním predaja s.r.o.