Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28. februára 2020, etuls, Ready made firmy zalozenie s.r.o.

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy

Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades mimoriadne spopularizoval.

V dnešnej dobe je kúpa takejto firmy vďaka jej výhodám bežným štandardom a nie výstrelkom ako to bolo v minulosti. Druhou príčinou popularity ready made s.r.o. je to , že nemusíte vkladať na účet základné imanie vo výške 5000 Eur, čo je veľkou výhodou najmä pre začínajúce spoločnosti. V poslednej dobre dochádza aj ku zmazávaniu  rozdielov v cene založenia  medzi readymade a založením s.r.o. Kým ešte približne 10 rokov dozadu sa rozdiel medzi readymades a založením s.r.o pohyboval okolo 600 Eur, dnes sú rozdiely podstatne nižšie a v priemere sa pohybujú okolo 100 až 200 Eur. Nespornou je aj časová úspora, kedy sa na založenie s.r.o musí čakať obyčajne 3 týždne, zatiaľ čo readymades si viete kúpiť v priebehu niekoľkých hodín.

Čo je to vlastne readymade s. r. o. a aké sú jej výhody Readymade a jej benefity

Readymade s.r.o sú firmy, ktoré vznikli na účel ich ďalšieho predaja. Tieto spoločnosti už majú splatené základné imanie a bolo im pridelené aj IČO a DIČ. Najväčší benefit tejto spoločnosti je teda to , že podnikateľ môže začať podnikať okamžite. Ak by ste chceli založiť s.r.o ,celý proces sa môže natiahnuť na niekoľko týždňov. V prípade kúpy readymades môžete začať podnikať okamžite. V horizonte niekoľkých hodín sa stávate konateľom firmy a máte oprávnenie podpisovať zmluvy, vystavovať faktúry.

Firma sa vašim požiadavkám prispôsobí hneď pri predaji budete vymenovaný za konateľa spoločnosti, môžete si upraviť obchodné meno, podľa požiadaviek aj sídlo spoločnosti a prirodzene majiteľ spoločnosti . Zápisnicou z valného zhromaždenia sa stanete novým konateľom spoločnosti a deň kedy bola vyhotovená , bude zapísaný do Obchodného registra ako deň zmeny konateľa.

Podnikať teda môžete okamžite a nemusí vás obmedzovať žiadna lehota, v ktorej bude vaša firma registrovaná na daňovom úrade..