Založ si blog

Virtuálne sídlo

Výhody – virtuálne sídlo

Nižšia cena za virtuálne sídlo

Virtuálne sídlo má jednu hlavnú prednosť a tou je cena. Napríklad, virtuálne sídlo v Bratislave v reprezentatívnych priestoroch, ktoré ponúka firma eTuls na stránke https://www.etuls.sk/virtualne-sidlo/ stojí iba 9€ za mesiac alebo 90€ ročne. Na rozdiel od toho prenájom čo i len mikro kancelárie o veľkosti 15m2, kde sa ledva zmestí stôl, stolička a skriňa na zakladače stojí okolo 10€ na m2 plus energie a služby. Konečná cena je potom niekoľko stoviek eur mesačne. V porovnaní ceny je virtuálne sídlo oveľa výhodnejšie ako prenájom.

Žiadna viazanosť

Druhý problém s prenájmom, ktoré virtuálne sídlo nemá, je viazanosť na minimálne 12 mesiacov ale aj dlhšie pri uzavretí nájmu. Prenajímatelia vyžadujú uzavretie nájomnej zmluvy na minimálne +ě mesiacov. Ak nájomca zistí, že potrebuje väčšie priestory alebo nájomné je príliš drahé, tak nemá inú možnosť ako čakať do konca nájmu. Tu je virtuálne sídlo opäť výhodnejšie.

Preberanie pošty, jej preposielanie alebo skenovanie

Virtuálne sídlo na rozdiel od prenajatej kancelárie poskytuje aj službu preberania pošty, jej preposielania alebo skenovania. Veľmi nápomocné sú notifikácie o prichádzajúcej pošte.

Elektronická schránka

Okrem fyzickej pošty, ktorá chodí na virtuálne sídlo, po novom niektoré štátne orgány zasielajú poštu do elektronickej schránky. Doručenie do elektronickej schránky má veľmi veľký význam, pretože štátne orgány už do schránky nedoručujú. Na rozdiel od prenajímateľ kancelárie, ak máte virtuálne sídlo, tak zvyčajne si môžete objednať aj službu administrácie elektronickej schránky. To je opať virtuálne sídlo oveľa výhodnejšie ako prenájom kancelárie.

Registračné sídlo

Prenajatú kanceláriu môžete rovnako ako virtuálne sídlo využiť na zápis sídla do obchodného registra.

Nevýhody – virtuálne sídlo a ako ich riešiť

Pri prenajatej kancelárii alebo priestore, máte vždy priestor kam môžete pozvať svojich klientov. Avšak niektorí poskytovatelia služby virtuálne sídlo poskytujú aj službu krátkodobého prenájmu kancelárii a zasadačky. Na to si však pri výbere služby virtuálne sídlo dať pozor.

Ako si vybrať virtuálne sídlo.

Pri výbere, aké virtuálne sídlo si zvoliť, je určite potrebné overiť, či v prípade potreby je možné si krátkodobo prenajať aj kanceláriu alebo zasadaciu miestnosť. Okrem toho je potrebné si overiť, či tie priestory na krátkodobý prenájom sú reprezentatívne (napr. V Aupark Tower) alebo v podzemí, resp. Starej budove alebo bez okien. Za tú istú cenu totiž môžete dostať úplne iný štandard. Ak uvažujete o kúpe sro, tak virtuálne sídlo je často doplnková služba poskytovaná zadarmo pri kúpe ready made sro.
Ďalej, pri výbere aké virtuálne sídlo zvoliť, je potrebné si overiť, či poskytovateľ ponúka a má technologické a právne schopnosti aj na administráciu elektronickej schránky.
Obe tieto predpoklady spĺňa poskytovateľ virtuálneho sídla eTuls a ich služby Vám odporúčame na www.etuls.sk – ceny sú iba 9€ za mesiac.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 314673x
Priemerná čítanosť článkov: 3496x

Autor blogu