Založ si blog

Ako funguje prevod ready made spoločnosti?

Prevzatie spoločnosti je pomerne jednoduchou záležitosťou.  Nasledujúce riadky sú venované prevodu firmy na nového majiteľa.

Pokiaľ chcete prevziať spoločnosť, k prevodu sú štandardne k dispozícii ready made spoločnosti s jedným konateľom/členom predstavenstva a jedným spoločníkom/akcionárom .

Najväčšou výhodou kúpy ready made spoločnosti v porovnaní so založením novej spoločnosti je možnosť okamžitého začatia podnikateľskej činnosti.

 

V RÁMCI PREVODU spoločnosti bude:

– zvolané a organizované valné zhromaždenie

– odvolaný starý a vymenovaný nový konateľ/predstavenstvo/dozorná rada

– zmena názvu a sídla spoločnosti

– rozdelenie obchodných podielov/akcii

– podpísaná zmluva o prevode obchodného podielu/akcií

– podpísaná sprostredkovateľská zmluva s našou spoločnosťou, odovzdané všetky doklady a majetok spoločnosti

– prípadný podpis zmluvy o poskytnutí sídla a súvisiacich služieb

– ohlásenie, či vybavenie nových živností

– vykonaný výpis z registra trestov, z katastra nehnuteľností a obchodného registra

a zároveň podanie návrhu na zápis zmien do obchodného registra

 

Prevod spoločnosti krok za krokom

Potom, čo vykonáte Vašu on-line objednávku na nákup ready made spoločnosti, bude postup prevodu prebiehať v týchto krokoch:

 

  • 1) do mailovej schránky Vám príde objednávkový formulár, ktorý je potrebné podľa uvedených pokynov vyplniť (mená spoločníkov a konateľov, názov a sídlo spoločnosti, či chcete byť registrovaní na DPH a pod.) Vyplnený formulár treba zaslať späť na náš e-mail.
  • 2) po zaslaní objednávkového formulára sa s Vami spojíme a dohodne si s Vami termín schôdzky u spolupracujúceho notára, tu je takisto potrebné vykonanie platby za naše služby v hotovosti oproti odovzdaniu dokladov a účtovnému odovzdaniu majetku spoločnosti.
  • 3) v závislosti od Vašich požiadaviek na zmeny v spoločnosti, bude rokovanie u notára prebiehať dvojakým spôsobom:

 

Spísanie notárskej zápisnice – v prípade, že požadujete také zmeny v spoločnosti, ku ktorým je to zo zákona nutné vykonať. Notársky zápis je nutný u podstatných zmien v spoločnosti, napríklad ak ide o zmenu názvu spoločnosti, jej sídla, rozdelenia obchodného podielu/akcií pre viac spoločníkov, zmena predmetu podnikania. Ďalej nasleduje overovanie podpisov nadobúdateľa spoločnosti na príslušných dokumentoch (návrh do obchodného registra, zmluva o prevode, vyhlásenie zástupcov orgánov spoločnosti) a vyhotovenie výpisov z obchodného registra, registra trestov a katastra nehnuteľností.

Prevedenie valného zhromaždenia bez notárskej zápisnice (mení sa iba konateľ a spoločník, ale sídlo zostáva nezmenené a názov sa taktiež nemení), ďalej overenie podpisov nadobúdateľa spoločnosti na príslušných dokumentoch (návrh do obchodného registra, zmluva o prevode, vyhlásenie zástupcov orgánov spoločnosti) a vyhotovenie výpisov z obchodného regitra, registra trestov a katastra nehnuteľností.

  • 4) podanie návrhu do obchodného registra pracovníkom našej spoločnosti a garancie zápisu zmien v obchodnom registri
  • 5) po cca 3 až 5 pracovných dňoch budete upovedomený, že Vami požadované zmeny boli už zanesené do obchodného registra a Vy si môžete vyzdvihnúť nový výpis z obchodného registra.

Základné imanie spoločnosti sa pri prevode ready made spoločnosti prenáša len účtovne

Základným princípom ready made spoločností je fakt, že už majú splatené základné imanie. Pri prevode ready made spoločnosti vy kupujete obchodné podiely/akcie v nominálnej hodnote a oproti tomu dostávate jej základné imanie.

Pre lepšiu predstavu vysvetlíme na príklade:

Ako nový spoločník kupujete obchodné podiely za cenu 5 000 eur a naša spoločnosť Vám zase odovzdáva 5 000 eur – základné imanie v majetku spoločnosti, na pokladni.

Dochádza tak fakticky k obojstrannému započítaniu uvedených súm, tzn. vyššie uvedených 5 000 eur je poskytnutých len účtovne. Z pokladnice sa ďalej až do jej vyčerpania účtovne platí za služby a tovar pre spoločnosť, aj keď je fakticky platíte zo svojho – čím v podstate dopĺňate pokladňu spoločnosti.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 314607x
Priemerná čítanosť článkov: 3496x

Autor blogu