Založ si blog

Virtuálne sídlo Bratislava

Výhody – virtuálne sídlo

Bez viazanosti

Ďalší problém spojený s prenájmom, ktorý však pri virtuálnom sídle nemusíte riešiť, je viazanosť na minimálne na jeden rok ale aj dlhšie pri prenájme kancelárskych priestorov. Nájomné zmluvy sa v prípade prenájmu kancelárií uzatvárajú na minimálne šesť mesiacov. Ak nájomca zistí, že potrebuje kancelárie, ktoré budú musieť byť väčšie alebo cena za nájom je privysoká, tak zmeniť adresu svojej kancelárie môže až po uplynutí doby nájomnej zmluvy. A preto je virtuálne sídlo výhodnejšie.

Nižšia cena za virtuálne sídlo Bratislava

Virtuálne sídlo má jednu veľkú výhodu a tou je cena. Pre porovnanie, virtuálne sídlo ponúkané spoločnosťou eTuls na stránke www.etuls.sk/virtualne-sidlo/ v Bratislave v priestoroch vhodných pre reprezentáciu firmu,  stojí iba 9€ za mesiac alebo 90€ ročne. Na druhej strane, prenájom aj len maličkej kancelárie o veľkosti 15m2, kde je veľký problém umiestniť stôl, stoličku a skriňu na zakladače sa pohybuje v cenovej relácií okolo 10€ na m2 plus energie a služby. V prepočte je potom konečná cena niekoľko stoviek eur mesačne. Po prepočte všetkých nákladov na prenájom je virtuálne sídlo oveľa výhodnejšie.

Elektronická schránka

Po novom niektoré štátne orgány zasielajú poštu do elektronickej schránky vrátane ďalšej fyzickej pošty, ktorá chodí na virtuálne sídlo. Keďže štátne orgány už poštu do schránky nedoručujú doručenie do elektronickej schránky je nevyhnutné. V prípade virtuálneho sídla si  zvyčajne si môžete objednať aj službu administrácie elektronickej schránky, ktorú však prenajímateľ kancelárie neposkytuje. To je opäť virtuálne sídlo oveľa výhodnejšie ako prenájom kancelárie.

Preberanie pošty, jej preposielanie alebo skenovanie

Medzi doplnkové služby virtuálneho sídla patrí aj preberanie pošty, jej preposielanie alebo skenovanie, zatiaľ čo prenajaté kancelárie takúto službu neposkytujú. Veľmi praktické sú notifikácie o prichádzajúcej pošte.

Registračné sídlo

Rovnako ako pri prenajatej kancelárií, tak aj pri virtuálnom sídle viete uviesť túto adresu pri založení sro v obchodnom registri.

Nevýhody – virtuálne sídlo a ako ich riešiť

Na čo je potrebné si dať pozor pri výbere služby virtuálne sídlo? V prípade potreby kedy budete chcieť pozvať svojich klientov do svojej kancelárie, pri prenajatom priestore, máte vždy možnosť kam môžete. Poskytovatelia služby virtuálne sídlo však v niektorých prípadoch poskytujú aj službu krátkodobého prenájmu kancelárii a zasadačky.

Ako si vybrať virtuálne sídlo?

V prvom rade pri výbere virtuálneho sídla je dôležité si overiť, či v prípade potreby je možné si krátkodobo prenajať aj kanceláriu alebo zasadaciu miestnosť. Musíte myslieť na to, aby ste sa presvedčili, že tieto priestory na krátkodobý prenájom sú reprezentatívne (napr. V Aupark Tower) alebo v podzemí, resp. zničenej alebo starej budove bez okien. Cena totiž môže byť totožná, ale viete za ňu dostať úplne iný štandard. Ak premýšľate nad kúpou spoločnosti, tak virtuálne sídlo je často doplnková služba poskytovaná zadarmo pri kúpe ready made sro alebo predaji sro s históriou. Znakom dobrého virtuálneho sídla je aj ponuka doplnkových služieb, napríklad účtovníctva.
Ďalej pri výbere aké virtuálne sídlo zvoliť, nesmie zabudnúť,  si overiť, či poskytovateľ ponúka a na základe toho aj má technologické a právne schopnosti na administráciu elektronickej schránky.
Poskytovateľ virtuálneho sídla eTuls spĺňa oba tieto predpoklady a poskytuje vyššie spomenuté služby. Odporúčame Vám navštíviť webstránku www.etuls.sk – ceny sú iba 9€/ mesiac.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 311876x
Priemerná čítanosť článkov: 3465x

Autor blogu