Založ si blog

Hrozby lacných virtuálnych sídiel

Trhový mechanizmus funguje na princípe dopytu a ponuky a teda ak je dopyt po lacnejšom tovare alebo službe, trhový mechanizmus nájde najlacnejšieho poskytovateľa danej služby. Mali by sme sa však zamyslieť, na základe čoho je táto služba lacnejšia, a aké riziká so sebou prináša. Takisto to platí aj pri virtuálnych sídlach a v tomto článku si objasníme aké hrozby to so sebou prináša.

Príliš veľa spoločností a zhoršený imidž

Jeden zo základných benefitov virtuálneho sídla je zaujímavá a prestížna adresa, napr. v centre mesta alebo vo vychýrenom administratívnom komplexe. Tento benefit sa však stráca ak je virtuálne sídlo umiestnené na menej prestížnej adrese, napr. na okraji mesta, na sídlisku s názvom ulice. Tým stráca spoločnosť pozitívny prvý dojem.

Ďalšou hrozbou je ak je adresa virtuálneho sídla využívaná na masové poskytovanie pre nadmerné množstvo spoločností. To zapríčiňuje problémy s riadnou identifikáciou a je dosť problematické označiť tisícky spoločností na schránke.

Neistota a nestabilita

Keď hovoríme o nízkej cene virtuálneho sídla, obvykle je táto cena odvodená od nízkych obstarávacích nákladov na prevádzkovanie sídla. Takéto sídlo nemusí sídliť ani vo vlastných priestoroch, mimo známych adries. Využívané sú rozličné malé a nechcené priestory komerčného typu o ktoré pred tým nik nezakopol. Neatraktívne priestory sú predovšetkým kvôli nezaujímavej polohe, neistote prenájmu a nestabilite. Najhoršie čo môže byť je ak sa jedná o prenajatý byt. Negatívom je ak spoločnosť ponúkajúca službu virtuálneho sídla nemá dlhodobo upravené vzťahy k využívaniu nehnuteľnosti, alebo ju nevlastní. Vzniká nestabilita a neistota náhleho zrušenia sídla, prípadný presun na iné miesto.

Problematické a sporné spoločnosti

Lacné virtuálne sídla vyhľadávajú jednak seriózni podnikatelia, ktorí sa snažia ušetriť, ale aj pochybné spoločnosti, ktoré majú problémy s úradmi v nejakom okrese a chcú sa jednoducho pred nimi schovať a neustále sa sťahujú. Pochybné a problematické spoločnosti sú také, ktoré majú nejaké nedoplatky na daniach a odvodoch, vyhýbajú sa kontrolám na úradoch, sú stíhaní exekútormi, neplatia dodávateľom, často menia majiteľov, podozrivo sa zlučujú alebo rozdeľujú. Hlavným problémom je, že takéto spoločnosti a adresy sú v hľadáčiku daňových úradov alebo polície. Nerobí to potom vôbec dobrý dojem pri komunikácii podnikateľa so štátnou správou ak je firma v susedstve takýchto problematických spoločností. Poskytovatelia najlacnejších virtuálnych sídiel priťahujú takéto sporné spoločnosti.

Biednejšie poskytované služby

Ďalším rizikom, ktoré lacné virtuálne sídla prinášajú sú biednejšie služby, ktoré sa na prvý pohľad nemusia zdať ako chudobné hlavne začínajúcim podnikateľom a spoločnostiam. Tieto chudobné služby sú viditeľné najmä pri preposielaní pošty menej často a neskôr, minimálne alebo žiadne notifikácie, chýbajúce online rozhrania na zisťovanie aktuálneho stavu schránky a i. Až po určitom čase spoločnosť alebo podnikateľ zistí, že takéto drobné chyby mu znemožňujú úplne fungovanie.

Spoločnosti ponúkajúce lacné virtuálne sídla neponúkajú žiadnu pridanú hodnotu ako odborný servis, tzn. Ak podnikateľ bude potrebovať napr. nejaké zmeny v OR, bude musieť osloviť externú firmu.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 314048x
Priemerná čítanosť článkov: 3489x

Autor blogu