Založ si blog

Je možné založiť spoločnosť s. r. o. jednoducho a rýchlo?

Najčastejšou formou podnikania na Slovensku je založenie spoločnosti s.r.o. Táto právna forma totiž prináša so sebou veľa výhod. Mnoho nových podnikateľov však pri rozhodovaní o založení eseročky odrádza práve zložitý proces jej založenia. Uvádzame pár tipov, ako si celý proces zjednodušiť.

Pri zakladaní eseročky v prvom rade treba splniť mnoho legislatívnych podmienok, čo v praxi znamená, že celý proces môže trvať aj niekoľko týždňov.

Prvým krokom je vyhotoviť všetky zakladateľské dokumenty podľa platného zákona, ktoré musia byť podpísané úradne overenými podpismi. Dôležité je vybrať správne obchodné meno spoločnosti, predmet podnikania a jej sídlo. Na príslušnom živnostenskom úrade je potrebné získať živnostenské oprávnenie na podnikanie, splatiť základné imanie v príslušnej výške a nasleduje zápis do obchodného registra. Po zápise eseročky do obchodného registra nasleduje registrácia na daňovom úrade z dôvodu platby dane z príjmu, prípadne aj DPH. Konečným krokom je aktivácia elektronickej schránky potrebnej pre komunikáciu so štátnymi orgánmi.

Zložité predsa môže byť aj jednoduché

Neznalosť aktuálnej legislatívy a zložitosť procesu zakladania eseročky odrádza mnohých podnikateľov od tohto kroku. Ale v praxi to nemusí byť až taký problém. Môžete využiť služby odborníkov, ktorí sa zakladaniu spoločností venujú už dlhodobo. Objednáte sa na úvodnú konzultáciu, na základe ktorej Vám odborníci pomôžu pri výbere najvhodnejšej formy podnikania a tým aj získania potrebných živnostenských oprávnení. Odborná firma Vám vypracuje všetky potrebné zakladateľské dokumenty a postará sa o všetky právne náležitosti vrátane zápisu do obchodného registra. V tomto prípade teda zakladanie eseročky trvá omnoho kratšie a tiež poplatky, ktoré zaplatíte za tieto služby budú nižšie, ako keby ste si spoločnosť zakladali sami.

Prenájom virtuálneho sídla

Trh ponúka začínajúcim podnikateľom aj ďalšiu službu a tou je prenájom virtuálneho sídla v prípade, že nevlastníte vyhovujúcu nehnuteľnosť pre umiestnenie sídla svojej firmy. Takto získate pre svoju firmu sídlo na lukratívnej adrese. Tento spôsob je výhodný pre podnikateľov, ktorí nepotrebujú pre svoje podnikanie stále k dispozícii kancelárske priestory. Táto služba poskytuje aj preposielanie a starostlivosť o poštu spoločnosti, vrátane jej online evidencie, či SMS notifikácie.  Je možné si prenajať konferenčnú alebo zasadaciu miestnosť, telefonické sprostredkovanie vašich obchodných stretnutí, účtovníctvo bratislava alebo celú komunikáciu s úradmi.

Ako je zrejmé z tohto článku, založenie eseročky nemusí byť až taký problém. Treba sa len zveriť do rúk odborníkom v danej oblasti a tým ušetriť hlavne čas a peniaze, čo je dnes v podnikaní veľkou výhodou.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 314933x
Priemerná čítanosť článkov: 3499x

Autor blogu