Založ si blog

On-line založenie eseročky je výhodnejšie ako na úrade

Plusy a mínusy spoločnosti s.r.o.

Založiť si spoločnosť s.r.o. má svoje výhody, ale aj nevýhody. Výhodou je to, že podnikateľ nemusí kryť prípadné riziká podnikania vlastným majetkom, čiže je zabezpečená ochrana jeho majetku. Má možnosť lepšieho disponovania so svojim majetkom a povinné sú len odvody do zdravotnej poisťovne. Nevýhodou však v tomto prípade je, že bez ohľadu na to, či má zisk alebo stratu, tak musí uhradiť minimálnu daň.

Niektorí podnikatelia vidia aj nevýhodu v drahšom a zložitejšom procese zakladania eseročky ako pri živnosti. Tomuto sa ale dá predísť založením spoločnosti s.r.o. cez internet.

Založenie on-line eseročky je výhodnejšie

Ako najväčšia výhoda pri zakladaní eseročky na internete je jej cena, ktorá je pri zakladaní spoločnosti do obchodného registra klasickým papierovým spôsobom 331,50.- Eur, zápisy realizované elektronickým spôsobom sú finančne zvýhodnené a správne poplatky sú o polovicu menšie, čiže cena za založenie s.r.o. je 165,75.- Eur. Pri elektronickom zápise do obchodného registra je výhodou aj nespoplatnenie voľných živností, pričom pri bežnom zápise sa platí za každú živnosť 5.- Eur.

Ušetrenie vlastných financií

Ďalšou významnou výhodou elektronického založenia spoločnosti s.r.o. je, že celý proces vybavenia zrealizujete doma a vybavíte za pár minút. Pri bežnom spôsobe zakladania eseročky sa musíte fyzicky dostaviť na úrad v mieste trvalého bydliska a preto je to nevýhodné pre tých, ktorí navštevujú miesto svojho trvalého bydliska len sporadicky.

Tí podnikatelia, ktorí nechcú absolvovať zdĺhavý proces zakladania eseročky sa môžu obrátiť na špecializované spoločnosti, ktoré celú administratívnu agendu vybavia za Vás. Síce im musíte uhradiť administratívny poplatok, ale na koniec Vás to vďaka elektronickému zápisu vyjde lacnejšie a tým môžete ušetriť svoje nervy, financie a čas.

Prečo si založiť eseročku on-line

Prečo je výhodné si založiť spoločnosť s ručením obmedzeným je zrejmé. Ak tak urobíte elektronicky, tak naviac ušetríte svoj čas čakaním po úradoch a ani nemusíte platiť stovky eur za zápis do obchodného registra. Registrácia do obchodného registra pri klasickom zakladaní spoločnosti trvá až 14 dní a podnikať môžete začať až odo dňa registrácie.

Porovnanie ušetrených prostriedkov:

  • ušetrený čas – výpis z obchodného registra obdržíte poštou do 14 dní od registrácie spolu s ostatnými potrebnými dokumentami k podnikaniu.
  • ušetrené financie – za zápis do obchodného registra starým spôsobom zaplatíte vyše 300.-Eur. Za elektronické podanie zaplatíte o polovicu menej a máte aj neobmedzený počet voľných živností zdarma.
  • ušetrené nervy – pri klasickom založení eseročky je dôležité poznať platnú legislatívu a dostaviť sa fyzicky na príslušný úrad. Pri elektronickom zakladaní spoločnosti môžete celú administratívu nechať na špecializované spoločnosti, ktoré celú agendu vybavia za Vás.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 315319x
Priemerná čítanosť článkov: 3504x

Autor blogu