Založ si blog

Aký je postup pri prevode nehnuteľnosti? Prevod nehnuteľnosti- ako postupovať?

1, Zabezpečenie dokumentov – príprava materiálov

Prvý krok je nájdenie a zozbieranie všetkých materiálov, ktoré sú nevyhnutné na vyhotovenie kúpnej zmluvy, alebo dokumenty ohľadom poskytnutia hypotekárneho úveru(v prípade hradenia kúpy nehnuteľnosti prostredníctvom hypotekárneho úveru.)

2, Rokovanie Klient / Maklér / Právnik Realizácia prevodu nehnuteľnosti

Po skompletizovaní všetkých potrebných dokumentov a po tom ako sa overí ich pravosť , je nutné určiť taký spôsob prevodu majetku , ktorí by vyhovoval kupujúcemu aj predávajúcemu subjektu a taktiež aby bol majetok prevedený bez zbytočných komplikácii. Naša advokátska kancelária aj napriek  dennodennému styku s prevodom nehnuteľnosti pristupuje ku každému prevodu nehnuteľnosti maximálne profesionálne a zohľadňuje každú individuálnu požiadavku strán , ktorú po konzultácii s advokátom zapracujeme do kúpnej zmluvy.

3, Podpis kúpnej zmluvy

Potom ako sa strany dohodnú na všetkých pripomienkach , ktoré treba do kúpnej zmluvy zahrnúť a následnej dohode na konečnom  znení kúpnej zmluvy , je zmluva vyhotovená advokátom .Táto zmluva už obsahuje aj všetky náležitosti , ktoré jej zákon predpisuje. Po tom je len na zmluvných stranách aby určili termín, kedy zmluvu podpíšu. Ak je predávaná nehnuteľnosť predmetom zabezpečenia, podpisuje sa spolu s kúpnou zmluvou aj záložná zmluva .Zo zákona sa na zmluve overuje len podpis predávajúceho.

4, Bezpečný prevod finančných prostriedkov Prevod finančných prostriedok

Naša advokátska kancelária radí klientom aby na bezpečný prevod financií využili jednu z týchto najbezpečnejších možností a to : vinkulovaný účet alebo úschova buď u notára alebo u sprostredkovateľa. Spôsob akým budú peniaze prevedené si ale zmluvné strany samozrejme dohodnú vopred. Peniaze budú vyplatené až po zdranom vklade na katastri , ak vklad na katastri neprebehne úspešne peniaze budú vrátene naspäť kupujúcemu. Z vlastnej skúsenosti ale odporúčame notársku úschovu ako najbezpečnejší spôsob.

5, Vklad vlastníctva

V deň podpisu kúpnej zmluvy sa obyčajne realizuje aj vklad vlastníctva do katastra nehnuteľností. Na vklad je potrebný návrh na vklad a viacero dokumentov o ktorých však budete dostatočne včas informovaný. Musíte byť však pripravený aj na poplatky spojené s vkladom do katastra. Cena je buď 66EUR- mesiac od podania alebo 266EUR- ak si prajete využiť urýchlený vklad, ktorý je v lehote 15 dní od podania. Kupujúci sa stane vlastníkom nehnuteľnosti v momente vydania rozhodnutia o povolení vkladu vlastníctva do katastra.

6, Odovzdanie nehnuteľnosti

Po úspešnom prevode nehnuteľnosti je finálny krok tzv. protokolárne odovzdanie nehnuteľnosti. Budete mať pripravený protokol o odovzdaní nehnuteľností , v ktorom musia byť zaznamenané odovzdané kľúče, stavy meračov atď. Úplne poslednou vašou povinnosťou je ohlásenie zmeny používateľa u distribútorov služieb a médií, nahlásiť zmenu správcovi bytového domu a v lehote 30 dní musíte oznámiť zmenu vlastníctva správcovi dane.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 311154x
Priemerná čítanosť článkov: 3457x

Autor blogu