Založ si blog

Aké sú riziká pri kúpe ready made s. r. o.

Pri kúpe ready made s.r.o Vám odporúčame podrobné preskúmanie firmy. V tomto článku Vám ukážeme aké môžu vzniknúť riziká pri kúpe / preberaní ready made firmy.

Veľkou výhodou kúpy ready made firmy je už pridelené DIČ a IČO, po kúpe ready made firmy môžete ihneď vykonávat ekonomickú činnosť – vystavovať faktúry, zamestnať ľudí, uzatvárať obchodné zmluvy a podobne.

Ready made firmy môžeme rozdeliť do hlavných skupín a to je

  1. Firma s históriou (vykonávala ekonomickú činnosť teda podnikala , väčšina týchto firiem sú už ajready made sro platca dph)
  2. Firma bez histórie (tieto firmy boli založené len za účelom ďalšieho predaja – aby ušetrili čas podnikateľom ktorý chcú firmu ihneď – vačšinou ide o neplatcu dph)

Väčšie riziká sú pri prvej skupine firiem, pretože v minulosti vykonávali ekonomickú činnosti. Tu Vám odporúčame zistiť či ma firma dôsledne vedené účtovníctvo, či firma nemá záväzky voči odoberateľom, mobilným operátorom, nebankovám a pod. Medzi záväzky patria napr. nesplnené respektíve nedodané objednávky za ktoré bolo zaplatené, podlžnosti voči štátným inštitúciám a podobne.

Overiť si podlžnosti voči štátnými inštitúciám môžete online cez web Sociálne poisťovne , Zdravotnej poisťovne alebo Finančnú správu.

Ďalším nepríjemný rizikom môže byť súdne konanie voči s.r.o., o tomto konaní sa môžete dozvedieť až po kúpe ready made s.r.o.

Naše odporúčania pri kúpe ready made s.r.o.

  • Kupujte ready made firmy len od overených dodávateľov ako napr. eTuls International SK s.r.o.
  • Overte si dlhy voči Sociálnej poisťovne, zdravotnej poisťovne, finančnej správe a podobne.
  • Overte si dlhy u mobilných operátov
  • Vyžiadajte si potvrdenia zo súdov, či voči spoločnosti nie je vedené súdne konanie alebo konkurz.

 

Dôveryhodný sprostredkovateľ predaja s.r.o. je taký ktorý Vám zabezpečí bezpečný a bez problémový predaj firmy. eTuls International SK s.r.o. sa zaoberá predajom s.r.o platca dph a garantuje 100% bezdlžnosť a možnosť spätného odkúpenia s.r.o.  v prípade ak sa rozhodnete ukončiť svoje podnikanie alebo z osobných dôvodov.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 311885x
Priemerná čítanosť článkov: 3465x

Autor blogu