Založ si blog

Kupujeme prvý krát ready made s. r. o. – postup

V tomto článku Vám vysvetlíme postup pri kúpe svojej prvej ready made firmy.

Radi Vám vysvetlíme že, kúpa ready made s.r.o. je úplne bezpečný a legálny spôsob ako začať ihneď podnikať. Je prirodzene že máte obavy z kúpy svojej prvej ready made firmy.

Vysvetlíme Vám načo si dať pozor a ako by mal vyzerať profesionálny prístup predávajúcej strany.

  1. Spoľahlivý predajca firiem Vám pošle cenovú ponuku, v ktorej bude uvedený názov spoločnosti, rok založenia, cena, IČO, DIČ – či je platca dph alebo neplatca, prípadne aj sídlo a konatelia a záväzky.
  2. V prípade vážneho záujmu z vašej strany o danú firmu Vám poskytne dôležité dokumenty ako zakladateľskou listinu, spoločenskú zmluvu (ak je), výpis z ORSR, osvedčenie o živnostenskom oprávnení.
  3. Účtovníctvo ready made s.r.o. – seriózny predajca firiem má ihneď k dispozícií aktuálne účtovné dokumenty ako je analytická kniha, účtovný denník, účtovná uzávierka, hlavná kniha a pod. Účtovníctvo odporúčame preskúmať dôkladne a s pomocou overeného účtovníka.
  4. Ak ste sa rozhodli pre vašu novú s.r.o. tak konkretizujte zmeny ktoré chcete zapísať do ORSR. Tým môže byť zmena obchodného mena, nové virtuálne sídlo, nové predmety podnikania, vymenovanie spoločníkov a konateľa a pod.
  5. Predajca pripraví návrh na prevod obchodného podielu a kúpnu zmluvu, odporúčame si to skontrolovať, prípadne ak máte pripomienky a otázky, pýtajte sa svojho predajcu.
  6. Dôležité je aby kupujúci aj predávajúci súhlasili so potrebnou dokumentáciou k prevodu.
  7. Stretnutie v kancelárií vášho predajcu Vám veľa povie, podľa miesta miesta kancelárie, podľa vystupovania, podľa množstva zamestnancov a pod. Majte na pamäti že stále môžete z predaja cúvnuť, ak sa máte opodstatnené obavy. Ak Váš predajca vo vás vzbudil pocit dôvery a profesionality ste na správnom mieste.
  8. Po stretnutí podpíšete pred notárom potrebné dokumenty.
  9. Od seriózneho predajcu by ste mali dostať preberací protokol + celé účtovníctvo.
  10. Váš predajca uskutoční zmeny na ORSR tak ako ste požadovali, mal by túto skutočnosť oznámiť aj ďalším príslušným úradom.

Treba dodať že podpisom prevodu obchodného podielu pred notárom ste sa stali majiteľom spoločnosti a môžete ihneď podnikať.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 314120x
Priemerná čítanosť článkov: 3490x

Autor blogu