Založ si blog

Predaj Vašej nevyužívanej firmy

Ak Vašu staršiu spoločnosť už nevyužívate, najlepším riešením je jej odpredaj. Naša spoločnosť disponuje zoznamom spoločností, ktoré sú na predaj a preto Vám ponúkame možnosť zaradiť sa do zoznamu s.r.o. predaj BEZPLATNE. Sprostredkujeme Vám celý predaj spoločnosti a pripravíme všetky potrebné dokumenty k prevodu. Vašu spoločnosť ponúkneme k predaju našim klientom, ale aj našim partnerom.

Cena za predaj spoločnosti

Pri aktívnych spoločnostiach stanovujeme cenu individuálne. Cena zahŕňa aj poplatok za zápis zmeny konateľa a spoločníka v obchodnom registri. Cena nezahŕňa notársky poplatok za overenie pravosti podpisu na zmluve o prevode obchodného podielu (matrika – 0,50 EUR/ks, notár 2,90 EUR/ks).

V procese predaja nevyužívanej firmy sme schopní zabezpečiť zmenu sídla spoločnosti, spoločníkov a konateľa, a okrem toho je možné zmeniť aj samotný názov firmy, predmety činnosti (živnosti) a ďalšie informácie.

V cene za predaj je zahrnuté:

  • potrebné dokumenty k prevodu podielu
  • podľa želania klienta zvolanie valného zhromaždenia za účelom zmeny názvu firmy, sídla firmy a samozrejme spoločníka a konateľa (žiadne iné skryté poplatky za zmeny)
  • zapísanie spoločnosti do Obchodného registra vrátane všetkých poplatkov a oznámenie všetkých zmien spoločnosti na daňovom úrade a živnostenskom úrade.
  • Cena za predaj s.r.o. zahŕňa všetky súdne a správne poplatky ako aj všetky zmeny konateľov, spoločníkov, živností, sídla a názvu.

Iné výdavky pri odpredaji spoločnosti:

  • doplnenie viazanej a remeselnej živnosti – 7,5 eur za každú
  • overiť podpisy u notára – cca 15 eur /1 konateľ a

Výhody ponúkaných spoločností

  • majú už ekonomickú históriu, sú založené a aj keď momentálne nevykonávajú ekonomickú činnosť, sú pripravené k predaju
  • majú splatené základné imanie
  • sú platcami DPH
  • ako nový konateľ alebo jeho zástupca môžu konať okamžite a samostatne
  • majú pridelené IČO a DIČ, čiže sú zapísané v obchodnom a živnostenskom registri.

Ako prebieha predaj firmy s.r.o.

  •  Krok 1

Je potrebné vyplniť dotazník k Vašej spoločnosti, ohľadom informácii, kto bude nový konateľ, spoločníci, a kde bude mať spoločnosť sídlo, alebo či žiadate zmenu názvu firmy. Následne zaplatíte faktúru za prevod spoločnosti.

  • Krok 2

Na základe vyplneného dotazníka Vám právnici a účtovníci pošlú prevodovú dokumentáciu k Vašej firme a zároveň Vám účtovníci odovzdajú kompletné účtovníctvo k firme.

  • Krok 3

Po podpísaní dokumentácie, právnici podajú návrh na zápis zmien v obchodnom registri, kedy prevod prebehne v priebehu 5-10 pracovných dní podľa aktuálnej zaneprázdnenosti príušného súdu. Po zápise zmien v obchodnom registri je proces ukončený.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 314056x
Priemerná čítanosť článkov: 3490x

Autor blogu