Založ si blog

Zakladanie firmy nahrádza predaj ready made s. r. o.

Čoraz častejšie si klienti volia možnosť kúpiť si spoločnosť ready made s.r.o. ako si zakladať novú. V poslednom čase je tento trend kúpy čoraz výraznejší.

Prvým dôvodom je etablovanie samotnej služby predaja ready made s.r.o. Kúpa firmy nie je v súčasnosti ničím výnimočným, pretože je to rýchle, efektívne a bez potreby vkladať do banky 5000 eur.

Z tohto dôvodu kúpa ready made s.r.o. neustále rastie. Pre začínajúcich podnikateľov je výhodné to, že pri kúpe ready made s.r.o. nemusia vkladať do banky základné imanie vo výške 5000 eur. Stále sa znižuje cenový rozdiel medzi založením s.r.o. a kúpou ready made spoločnosti. V roku 2009 stálo založenie s.r.o. cca 600 eur a ready made spoločnosť stála cca 1200 eur.

V súčasnosti za založenie s.r.o. u kvalitnej firmy alebo u advokáta zaplatíte cca 400 – 500 eur  a za ready made spoločnosť zaplatíte cca 600 eur. Na založenie s.r.o. musíte čakať v priemere 3 týždne až viac a preto je výhodnejšia kúpa ready made spoločnosti, ktorá bude Vaša už za 4 hodiny, čo predstavuje úsporu času.

Ready made spoločnosť a jej výhody

Ready made spoločnosť je firma, ktorá je zapísaná v obchodnom registri, má splatené základné imanie, má pridelené IČO a DIČ a je pripravená k predaju.

Najväčšou hodnotou ready made spoločnosti je úspora času, pretože kupujúci už môže hneď podnikať. Pri zakladaní spoločnosti musíte čakať 3 týždne a viac, ale pri kúpe firmy môžete hneď pri podpise zakladateľských dokumentov začať podnikať. Za pár hodín sa stávate konateľom firmy.

Pri kúpe ready made s.r.o. sa firma upraví podľa Vás – zmení sa názov spoločnosti, sídlo spoločnosti v prípade nevyužitia virtuálneho sídla, vymenuje sa nový konateľ a hlavne sa zmení majiteľ.

Následne prebehne zápis do obchodného registra, kde budete zapísaný ako nový konateľ na základe zápisnice z valného zhromaždenia.  Nemusíte čakať mesiac, kým bude Vaša spoločnosť zapísaná na daňovom úrade a môžete teda podnikať okamžite.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 311156x
Priemerná čítanosť článkov: 3457x

Autor blogu