Založ si blog

Cena bytov v Bratislave stúpa aj napriek tomu, že ich je za posledných 15 rokov najmenej

Analýzami realitného trhu sa zaoberá spoločnosť RealTuls, ktorá hlási v súčasnosti vážny nedostatok voľných nových bytov. Na bratislavskom trhu je momentálne najmenší počet voľných bytov za 15 rokov.

Od zavedenia prísnejšieho posudzovania rastu úverov na bývanie minulý rok zo strany Národnej banky Slovenska sa zmenili podmienky poskytovania úverov. Od minulého roka sa tempo spomaľovania poskytovania úverov v určitej miere dostavilo, ale až nie toľko, aby klesol dopyt po nehnuteľnostiach v Bratislave.

V II. štvrťroku 2019 záujem o nehnuteľnosti dokonca vzrástol. K I. polroku 2019 evidovali analytici  na realitnom trhu v Bratislave celkovo nových voľných 1930 bytov v rôznych projektoch (104). Z tohto počtu je vypredaných 9 na 100 %,  a na 90 % je vypredaných ďalších 41 projektov.

Tento rok sa rozšírila ponuka na trhu o 5 nových projektov, v ktorých je takmer 500 voľných bytov – Pod Vinicou, Galvani Horne, Omnia Tilia a Nový Jantár v Jarovciach. Analytici  však konštatujú, že je to vzhľadom na neustály dopyt po nehnuteľnostiach stále málo. Aj keď už dopyt nie je až tak veľký ako pred pár rokmi, keď porovnáme pomer dopytu k voľným bytom, tak je na trhu najmenšia ponuka bytov za posledných 15 rokov.

V II. štvrťroku 2019 sa celkovo predalo 824 bytov, čo je oproti I. štvrťroku nárast. Vtedy sa predalo 669 bytov. Podľa projektov v ponuke sa predávalo skoro 80 % projektov, pričom cca 50 % predaja tvorilo 12 projektov. Mnoho projektov však momentálne predáva len 1 – 2 byty štvrťročne, čo je veľmi málo a rozhodujúcim faktorom v tomto smere podľa analytikov bude potreba rozšíriť ponuku o ďalšie nové projekty.

Podľa realitnej kancelárie RealTuls, sú podľa počtu bytov a veľkosti v súčasnosti najvýznamnejšie projekty Slnečnice, Sky Park, Vydrica, Pod Vinicou, Eurovea alebo Bory Home. V poslednom štvrťroku 2018 sa najviac 3-izbových bytov predalo práve v projekte Bory Home spolu s projektom Cubicon Gardens. V týchto projektoch je stále dostatočná ponuka bytov. Najviac predaných 2-izbových bytov bolo v projekte Kesselbauer a nový projekt Omnia.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 314183x
Priemerná čítanosť článkov: 3491x

Autor blogu