Založ si blog

Dlh na daniach a nadobudnutie s. r. o.

Ak máte dlh na daňovom úrade alebo na Sociálnej poisťovni, tak Vám zákon neumožňuje nadobudnúť podiel v s.r.o. alebo založiť s.r.o. Otázka je, ako je legálne možno obchodný podiel v s.r.o. nadobudnúť alebo založiť s.r.o. ak máte dlh na daniach alebo odvodoch.

Riešení je viacero. Po prvé, ak máte dlh na daňovom úrade, tak zákon Vám nezakazuje založiť anglickú spoločnosť a následne anglická spoločnosť nadobudne slovenskú s.r.o. Toto je jedno z lacnejších riešení.

 

Spoločník s dlhom na DÚ — — > anglická spoločnosť — — > slovenská s.r.o.

 

Ak Vám je anglický jazyk cudzí, tak máme pre Vás aj druhé riešenie. Po druhé, ak máte dlh na daňovom úrade, tak zákon Vám nezakazuje založiť alebo kúpiť českú spoločnosť a následne česká spoločnosť nadobudne slovenskú s.r.o.

 

Spoločník s dlhom na DÚ — — > česká spoločnosť — — > slovenská s.r.o.

 

Po tretie, ak máte dlh na daňovom úrade alebo sociálnej poisťovni, tak okrem využitia anglickej, českej alebo inej zahraničnej spoločnosti za účelom vlastnenia slovenskej s.r.o., môžete využiť na nepriame vlastnenie s.r.o. aj slovenskú spoločnosť napríklad akciovú spoločnosť, komanditnú spoločnosť alebo verejnú obchodnú spoločnosť. Nevýhodou komanditnej alebo verejnej obchodnej spoločnosti je, že si vyžaduje minimálne dvoch spoločníkov.

 

Spoločník s dlhom na DÚ — — > akciová spoločnosť — — > slovenská s.r.o.

 

Po štvrté, okrem vytvorenia štruktúry, keď slovenská spoločnosť je vlastnená zahraničnou spoločnosťou, tak pri medzinárodnom obchodovaní môžete podnikať aj priamo cez zahraničnú spoločnosť napr. maďarskú alebo českú spoločnosť. Ohľadom cien za založenie alebo kúpu českej s.r.o., poľskej s.r.o. (spzoo), maďarskej s.r.o. (kft.), anglickej firmy (ltd.)  registrovanej na DPH alebo americkej spoločnosti (LLC alebo Inc.) sa môžete informovať na webstránke eTuls.

 

Spoločník s dlhom na DÚ — — > USA LLC / PL spzoo / HU Kft / UK Ltd. — — > slovenská s.r.o.

 

Po piate, zákaz kúpenia s.r.o. sa nevzťahuje na konateľov ale iba na spoločníkov, takže konateľom môže byť aj osoba, ktorá ma dlh na daňovom úrade alebo Sociálnej poisťovni. Takže ak ste iba konateľ ale nie spoločník tak sa zákaz na Vás nevzťahuje.

Anglická spoločnosť

Zákaz nadobudnúť alebo založiť s.r.o. ak máte dlh na daniach sa lacno dá vyriešiť založením anglickej spoločnosti. Náklady na založenie anglickej spoločnosti aj so zaplatením sídla sú 150€ a potom každých dvanásť mesiacov je potrebné platiť 100€ za sídlo a 100€ za podanie nulových finančných výkazov.

Po založení anglickej spoločnosti, táto spoločnosť nadobudne obchodný podiel v slovenskej spoločnosti.

Blizšie informácie k cenám a postupu pri založení alebo kúpe anglickej spoločnosti si môžete pozrieť na webstránkach etuls.

Česká spoločnosť

Zákaz nadobudnúť alebo založiť s.r.o. ak máte dlh na daniach sa dá vyriešiť založením českej spoločnosti. Náklady na založenie českej spoločnosti aj so zaplatením sídla sú 500€-900€ a potom každých dvanásť mesiacov je potrebné platiť 200€-300€ za sídlo a 100€-200€ za podanie nulových finančných výkazov a daňového priznania.

Po založení českej spoločnosti, táto spoločnosť nadobudne obchodný podiel v slovenskej spoločnosti.

Bližšie informácie k cenám a postupu pri založení alebo kúpe českej spoločnosti si môžete pozrieť na webstránkach etuls. Vybrať si môžete nie len alternatívu založenia ale aj možnosť kúpy existujúcej ready-made spoločnosti.

 

Iné alternatívy

Okrem anglickej a českej spoločnosti je možné využiť aj spoločnosti z iných krajín, napríklad z USA. Ďalej ak sa Vaše podnikanie bude týkať dodávania služieb alebo tovarov do iných členských štátov EU alebo obchodovania v rámci EU alebo mimo EU, tak môžete obchodovať priamo cez zahraničnú spoločnosť. Takouto zahraničnou spoločnosťou môže byť nie len česká alebo anglická spoločnosť ale aj

 

Zákon a zákaz nadobudnutia s.r.o. pri dlhu na DÚ

V zmysle zákona osoba, ktorá má nedoplatok na daniach, nedoplatok na sociálnom poistení alebo na cle ma zakázané založiť slovenskú spoločnosť, kúpiť s.r.o. alebo predať s.r.o. Takéto zmeny v spoločnosti nemôžete urobiť ak máte nedoplatky.

 

Nedoplatok na sociálnom poistení si môžete skontrolovať tu https://www.socpoist.sk/zoznam-dlznikov-emw/487s

 

Nedoplatok na daniach si môžete overiť na stránke finančnej správy https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/verejne-sluzby/zoznamy/detail/_f4211cf3-eb6d-4b43-928e-a62800e27a3a

 

Využite služby skúsených odborníkov a obráťte sa na eTuls za účelom založenie s.r.o., kúpy firmy alebo účtovných a daňových služieb.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 311948x
Priemerná čítanosť článkov: 3466x

Autor blogu