Založ si blog

Apostilácia stanov spoločnosti

Ak vaša firma plánuje podnikať v inej krajine, budete potrebovať apostilovať stanovy vašej spoločnosti. Stanovy spoločnosti predstavujú súbor formálnych dokumentov, ktoré sa predkladajú u štátneho tajomníka za účelom založenia spoločnosti ako samostatného obchodného subjektu. Môžete počuť o dokumentoch ako: firemná charta, stanovy alebo osvedčenie o založení spoločnosti.

Väčšina stanov spoločnosti bude obsahovať:

  • Názov firmy
  • Sídlo spoločnosti
  • Meno a adresa registrovaného zastupiteľa
  • Čiastka a typ podielov, ktoré sa majú vydať
  • Účel spoločnosti

Ako získať apostil pre stanovy spoločnosti

Pokiaľ podnikáte v zahraničí, často budete musieť overiť svoje stanovy, kvoli potvrdeniu ich legitimity. Získanie apostilu je jednotne uznávaný proces osvedčujúci pravosť dokumentu. Tento proces uznávajú všetky krajiny, ktoré sú členmi Haagskeho dohovoru z roku 1961. Apostil získate od štátneho tajomníka – zo štátu, v ktorom je firma založená.

Ak krajina, v ktorej sa chystáte podnikať, nie je členom Haagskeho dohovoru z roku 1961, musíte sa pri overovaní dokumentov riadiť legalizačným procesom. Ten sa skladá z niekoľkých krokov, vrátane prijatia overenia od veľvyslanectva alebo konzulátu krajiny.

Alebo nás môžete jednoducho kontaktovať a my vám pomôžeme s legalizáciou alebo vybavíme celú apostiláciu stanov vašej spoločnosti.

Spolupráca s Apostille s.r.o.

Overovanie obchodných dokumentov je časovo náročný proces. Ak oslovíte Apostille s.r.o., dokážeme efektívne apostilovať stanovy spoločnosti a akékoľvek ďalšie obchodné dokumenty, ktoré by ste mohli potrebovať overiť.

Vieme, že váš čas je veľmi dôležitý, a preto vám ponúkame náš jednoduchý proces. Vyplňte objednávkový formulár a pošlite nám svoje stanovy. To je všetko.

Kontaktujeme potrebné štátne úrady alebo veľvyslanectvo/konzulát a všetky vaše dokumenty správne apostilujeme a pošleme naspäť.

Chápeme, že riešite iné, neodkladné veci. Obráťte sa na nás, nech vás odbremeníme aspoň od starostí s apostilou.

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 08:40

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 313969x
Priemerná čítanosť článkov: 3489x

Autor blogu