Založ si blog

Podvodníci v schránke

Podvodníci v schránke

Aj v dnešnej dobe sa stále často opakuje jedna schéma – niekto pošle na prvý pohľad seriózne a nevinne sa tváriacu žiadosť o aktualizáciu firemných údajov alebo ponuku na zápis do katalógu, ak však zareagujete prídete o peniaze.

Na zálohu  na prevod  majetku z Nigérie dnes už asi  nikto nezareaguje. Bohužiaľ však existujú  aj iné a prepracovanejšie podvody, ktorých cieľom sú predovšetkým  začínajúci podnikatelia alebo novo založene firmy.

Rafinovaných podvodov pribúda

Ľudia, a predovšetkým podnikatelia, sú v dnešnej dobe  čím ďalej viac imúnny voči podvodom, ktoré sú už na prvý pohľad  jasné. Podvody, ktoré fungovali pred desiatimi rokmi, dnes už odhalí aj desaťročné dieťa. Podvodníci sú preto využívajú  a hľadajú vynaliezavejšie cesty, ako z vás dostať peniaze.

Najznámejšie prípady:

Zaslaná ponuka, ktorá môže znieť zaujímavo pre firmy, ktoré chcú podnikať na medzinárodných trhoch a ponúkajú im  zápis spoločnosti do Európskeho registra.  Následne však zistíte, že za takýto zápis zaplatíte ročne 766 eur.

Ďalší prípad, ktorý sa na prvý pohľad javí ako úradný list a zmätie tak väčšinu ľudí. Ponuka  zápis do registra obchodu a živností. . Výška poplatku tiež nemusí nasvedčovať tomu, že sa jedná o podvod nakoľko je pomerne nízky.. Pred takýmto podvodom varovala Česká televízia.

Ďalší takýmto prípadom je podvodná firma Slovenský telefónny zoznam a firmy utrácajú za podvodný leták tváriaci sa ako faktúra. O tomto prípade vyšiel článok na serveri iDNES.

Samostatnou kapitolou sú katalógové podvody ponúkajúce tlačené katalógy a reklamy v nich, databázy firiem, daňoví poradcovia a iné.

Poznáme podnikateľov, ktorým sa táto ponuka na prvý pohľad zdala zmysluplná a nachytali sa. Dávajte si zároveň pozor aj v prípade súkromnej pošty, pretože podvodníci často využívajú aj adresu konateľa spoločnosti.

Najmä kvôli  šíriacim sa podvodom sme zaviedli pre svojich klientov  zmienenú antispamovú ochranu prichádzajúcich zásielok. Všetky takéto podvodne ponuky o ktorých vieme vďaka sledovaniu situácie na trhu automatický triedime a k Vám sa už nedostaňu.

 

V prípade, že máte aj vy alebo nikto z vášho okolia podobné skúsenosti dajte nám vedieť a článok doplníme.

Dávajte pozor na extrémy

U niektorých poskytovateľov virtuálneho sídla môže nastať aj situácia, kedy služby končia súhlasom o umiestnení sídla. Na preberanie pošty v takomto prípady môžete zabudnúť. To sa síce môže hodiť podvodníkom, ktorý potrebujú napísať firmu na tzv. bieleho koňa a ďalej sa nestarať. Každý seriózny podnikateľ by si však na to mal dávať pozor pretože ak nemáte elektronickú schránku o dôležitých úradných zásielkach sa nedozviete. Nesprávne zvolený zriaďovateľ virtuálneho sídla Vám ju nepošle ani neprevezme. Napriek tomu, že elektronickú schránku máte môže Vás prekvapiť napríklad list od mobilného operátora, ktorý posielajú informácie ako bežné listy.

 

Vyberajte si preto zriaďovateľa virtuálneho sídla starostlivo a jednotlivé dostupne možnosti si dôkladne porovnávajte než sa rozhodnete. V opačnom prípade sa Vám podnikanie môže predražiť v najhoršom prípade sa môžete dostať do nepríjemných problémov.

U nás nájdete miesto pre svoje sídlo za rozumnú cenu spolu so službami, ktoré skutočne potrebujete. Preto ak potrebujete sídlo pre spoločnost neváhajte nás kontaktovať

Ochrana osobnosti – ako podať žalobu, judikatúra

09.03.2020

Ochrana osobnosti v rámci občianskeho práva Primárne je Ochranu osobnosti upravená v zákone č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších právnych predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“) v ustanoveniach § 11 a nasledujúce. Okrem Občianskeho zákonníka je ochrana osobnosti zakotvená aj v iných právnych normách ako napríklad Ústava Slovenskej [...]

Ako sa legálne dostať do USA

02.03.2020

Rozhodli ste sa, že práve tento rok je ten prelomový a chcete odisť za „veľkú mláku“, no neviete čo všetko sa od Vás vyžaduje, aké víza potrebujete a ako ich získať? Preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť súhrn, čo všetko budete potrebovať k ich vydaniu a ako sa na ne prichystať z pohodlia domova. Ak riešite či potrebujete na vycestovanie do USA víza, tak [...]

Zakladanie firiem je na ústupe, príčinou sú ready made firmy

28.02.2020

Zakladanie firiem na ústupe, príčinou sú readymade firmy Stúpajúci dopyt po readymade firmách je zjavný. Príčin, pre ktoré si podnikatelia volia radšej kúpu hotových firiem ako zakladania vlastných je niekoľko. Prvou je rozšírenie tejto možnosti medzi verejnosťou . Od počiatkov predaja ready mades firiem prešlo už viac ako 10 rokov a za ten čas sa predaj ready mades [...]

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

etuls

Založenie sro, založenie živnosti, virtuálne sídlo, vedenie účtovníctva, účtovníctvo Bratislava, ochranná známka, tvorba loga, SEO optimalizácia, tvorba web stránok, realitná kancelária,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 314694x
Priemerná čítanosť článkov: 3497x

Autor blogu